• pit-foodconcepts - cafe bakker tilburg
  • pit-foodconcepts - cafe bakker tilburg.
  • pit-foodconcepts - borrelcafé bakker tilburg.
  • pit-foodconcepts - bakker tilburg
  • pit-foodconcepts - borrelcafe bakker tilburg
  • pit-foodconcepts - café bakker tilburG
  • pit-foodconcepts - café bakker tilburg
  • pit-foodconcepts - borrelcafé bakker tilburg

borrelcafé bakker.

Even voorstellen

De naam Bakker komt niet uit de lucht vallen, want het pand werd vroeger behuisd door bakkerij Van Erven. Met bieren van Nederlandse bodem als het belangrijkste product geeft café Bakker in Tilburg die historie een mooie knipoog: brood en bier hebben immers dezelfde ingrediënten, alleen bevat de laatste wat meer water!

Bakker is een borrelbar nieuwe stijl, rekening houdend met de trends van dit moment. Bakker staat voor robuust, industrieel en knus. Binnen die sfeer bieden ze bieren van eigen bodem, goede wijnen, borrelplanken en goed gevulde glazen. Gecombineerd vormen de warme sfeer én de producten van hoge kwaliteit een uniek concept midden in het horecahart van Tilburg. Je vindt Bakker letterlijk midden op de Korte Heuvel, die al jaren de populairste horecaplek is voor een zeer divers uitgaanspubliek.

Website

http://www.cafebakker.nl/

Type project

Jaap van Ham, horeca ondernemer in hart en nieren en eigenaar van café Polly Magoo, vond dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging en stortte zich vol overgave op het realiseren van een tweede horecagelegenheid in Tilburg. De oude Ierse pub moest plaats maken voor een toonaangevend en vooruitstrevend borrelcafé genaamd Bakker. Het pand werd van boven tot onder verbouwd in samenwerking met Grolsch Kornuit en ontwerper Maarten Wijnen van designbureau Uitzuid.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Het nieuwe borrelcafé Bakker begon vorm te krijgen. Het interieur was in de maak, de designs waren rond en de kern bepaald. Aan de mannen van PIT de schone taak het food concept en de gehele kern van het eet- en borrelgedeelte vorm te geven. Pit-Foodconcepts stelde een geheel nieuwe menukaart op waarbij rekening gehouden werd met kastprijs, identiteit, presentatie, bereiding en imago. Samen met het nieuwe keukenteam zijn de nieuwe gerechten eén voor één bereid en met instructie overgedragen. De nieuwe chef kok werd door Rik de Hek ingewerkt. Rik de Hek ging samen met een aantal horecaprofessionals in beraad over de invulling van de nieuw te plaatsen keuken van afzuigkap tot werkbank en van fornuis tot snijmachine. Kortom, een prachtig project van conceptvorming tot plaatsing van een splinter nieuwe keuken en het klaarstomen van personeel.

Rol

# Uitwerking nieuwe kaart

# Ontwikkeling horeca concept

# Ondersteuning inwerken keukenteam

# Advies en ondersteuning t.a.v. aanschaf en plaatsing horeca keuken

# Kostprijsberekeningen gehele kaart en inkoopadvies op maat