• pit-foodconcepts - shrubs by ediks
  • pit-foodconcepts - gouden tavola 2016 shrubs
  • pit-foodconcepts awards - gouden tavola shrubs by ediks
  • pit-foodconcepts - shrubs horecava innovation award
  • pit-foodconcepts - shrubs by ediks
  • pit-foodconcepts awards - horecava innovation awards shrubs

shrubs by Ediks.

Even voorstellen

Een Edik is een zacht azijn die in feite geen azijn mag heten. Dat heeft te maken met het feit dat Edik een lage zuurgraad heeft. Deze is namelijk lager dan de wettelijke voorgeschreven 4%. Het voordeel van deze lage zuurgraad is dat de vers verwerkte ingrediënten zoals framboos of aardbei in de Edik als onderdeel van een gerecht beter tot zijn recht komt én dat er geen extra zoetstoffen toegevoegd hoeven te worden om het zuur van de azijn te maskeren.

Het begon allemaal 33 jaar geleden, toen Marga Vugs als hobby een kruidentuin achter haar huis begon. Deze tuin bracht veel meer kruiden op dan zij met haar echtgenoot kon consumeren. In kookboeken zocht ze naar manieren om kruidige azijnen te gaan maken om op die manier de kruiden te gaan verwerken.

Samen met huisvriend en top kok Cas Spijkers kwamen zij tot de zachte azijnen, oftewel Ediks. Door diverse kruiden, groenten, fruit en dranken te combineren met de Ediks kwamen zij tot een assortiment van tientallen soorten Ediks varianten.

Na het overlijden van Marga Vugs in 2011 werd de productie van Ediks voortgezet door haar echtgenoot en enkele medewerkers. Vervolgens zocht men naar een blijvende oplossing waarin Ediks alle aandacht zou krijgen die zij verdient. Door de overname door Sjef Brok, die al jaren nauw betrokken was bij Ediks, wordt dit tot op de dag van vandaag met liefde en plezier gewaarborgd.

Website

http://www.ediks.com/

https://www.facebook.com/shrubsnl/

Type project

Ediks is een vooruitstrevend bedrijf en een voorloper op het gebied van innovatie. De Ediks producten zijn heerlijk als onderdeel van een gerecht maar zijn breder inzetbaar. In Azië, Amerika en Engeland worden azijnen gebruikt als onderdeel van een drank. Sjef Brok besloot op deze opkomende trend in te willen spelen met de Ediks producten.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Pit-Foodconcepts nam deze uitdaging aan en ontwikkelde een innovatief en vooruitstrevend product voor Ediks genaamd Shrubs. Een Shrub drank is een drank op basis van azijn. Shrubs is een fruit siroop azijn welke de basis vormt voor een licht zure drank of als onderdeel van een cocktail. Met ons team ontwikkelde we 5 prachtige recepturen die variëren van Sinaasappel & Zwarte bes tot Granaatappel & Vlierbloesem. Shrubs is bekroont met een nominatie voor de Horecava Innovation Awards 2016 in de categorie Food & Beverage en zal binnen aanzienlijke tijd in de schappen verschijnen. Pit-Foodconcepts ontwikkelde product en concept. Nieuwsgierig? Bekijk hier het filmpje waarin ondernemer Sjef Brok verteld over de innovatie Shrubs. Neem ook eens een kijkje op de website van Shrubs waar alle prachtige smaken in het zonnetje worden gezet.

Rol

# Conceptontwikkeling

# Productontwikkeling

# Storytelling conceptverhaal, formuleren USP’ s en vormen consumer insights

# Creëren innovatief & toonaangevend productsegment

# Receptuurontwikkeling en sensorische beoordelingen

# Ondersteuning beurzen en events