• pit-foodconcepts - holland food service

Holland Food Service.

Even voorstellen

Ooit was er een tijd dat er geen grote supermarktketens, groothandels en kilometers tuinkassen bestonden. Holland Food Service is er trots op dat haar wortels in die tijd liggen. De ervaring van Holland Food Service gaat terug naar de tijd waarin een pond tomaten nog werd afgewogen met loden gewichten. Meer dan een eeuw geleden, om precies te zijn in 1892, begonnen Antoon en Naatje Kampschreur in Nijmegen een winkel in producten zoals groenten, fruit, boter, kaas, eieren en vis. Deze historie vormt de basis voor het Holland Food Service van nu. Holland Food Service is nog steeds een familiebedrijf, waar persoonlijk contact met de klant centraal staat.

Holland Food Service is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in haar branche. Met een groot logistiek centrum, een eigen productielocatie voor panklare en convenience maaltijdcomponenten en een uitgebreid netwerk van gespecialiseerde partners, kan Holland Food Service zich met recht een professionele en deskundige partner voor eten en drinken in de zorg noemen.

Website

http://www.hollandfoodservice.nl/

Type project

Het zorglandschap in Nederland veranderd in rap tempo. Deze veranderingen in onze samenleving gaan gepaard met welvaartsziekten. Als toonaangevend bedrijf binnen de zorg sector is het noodzaak op deze ontwikkelingen in te spelen en kans gebieden in kaart te brengen. Met als doel, een positieve bijdrage leveren aan het zorg landschap in Nederland. Als producent van zorgmaaltijden is het belangrijk specifieke wensen en behoeften op patiënt niveau te kunnen bedienen.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Aan Pit-Foodconcepts de schone taak de meest voorkomende welvaartsziekte in kaart te brengen en vervolgens mogelijke kans gebieden ten aanzien van adviesmenu’s in kaart te brengen. Deze mogelijke kans gebieden zijn vertaald naar een viertal concrete ziektebeelden namelijk jicht, diabetes type II, PDS (Prikkelbare Darmsyndroom) en Hart- en vaatziekten. Op basis van een literatuuronderzoek zijn de mogelijke kans gebieden, voor het ontwikkelen van adviesmenu’s binnen de zorg voor patiënten met één van deze ziektebeelden, in kaart gebracht. Uiteindelijke doel is het ontwikkelen van specifieke adviesmenu’s voor de gestelde ziektebeelden om op patiënt niveau het verschil te kunnen maken.

Rol

# Literatuuronderzoek welvaartsziekten

# Ondersteuning ontwikkeling adviesmenu’s

# Ondersteuning conceptvorming en verhaal

# Kans gebieden zorg sector in kaart brengen

# Advies aanpak en implementatie pilot