• pit-foodconcepts - altoni pasta
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts altoni pasta
  • pit-foodconcepts awards - horecava innovation  award zeewier pasta
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • altoni pasta en pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts - samenwerking altoni pasta
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts - accentrue innovation awards
  • pit-foodconcepts - altoni pasta productie mezzalune zilte zeewier
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts - mezzaluna zilte zeewier sligro
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts altoni pasta
  • pit-foodconcepts - gouden tavola 2016 pit-foodconcepts genomineerd met twee concepten
  • altoni pasta pit-foodconcepts
  • pit-foodconcepts - mezzaluna zilte zeewier pasta
  • altoni pasta pit-foodconcepts

Altoni Pasta.

Even voorstellen

Altoni Pasta maakt al verse pasta sinds 1993. In het oude pasta atelier aan de Pothoekstraat in Antwerpen is het lang geleden allemaal begonnen. Daar startte Altoni, een Italiaan in hart en nieren vol liefde en passie voor de Italiaanse keuken, met het bereiden van artisanale verse pasta voor de lokale restaurants. De recepturen van Altoni liggen nog altijd aan de basis van alle huidige Altoni Pasta producten.

In 1999 nam Johnny Goossenaerts Altoni Pasta over en bracht het onder in de hypermoderne pasta fabriek in Schoten waar tot op de dag van vandaag ambachtelijke en verse pasta producten worden bereid. Het bedrijf Altoni Pasta groeide in hoog tempo en was in staat de zeer hoge kwaliteit, ondanks de sterke groei, constant te houden. Dat heeft ervoor gezorgd dat Altoni Pasta een begrip is geworden in Nederland en België. Altoni Pasta investeert in de meest moderne productielijnen en geavanceerde productielijnen om op die manier nieuwe marktkansen te benutten. Dat stelt men in staat een zeer breed assortiment te produceren met een constante kwaliteit.

Altoni Pasta produceert vele type verse pasta’s waaronder korte pasta varianten zoals penne, fusilli, girolle en rigatoni maar ook lange pasta’s zoals linguine, spaghetti, capellini en tagliatelle. Verder produceert men producten als lasagnevellen, pappardelle, ravioli, tortelloni en mezzaluna.

Website

http://www.altoni.be/

Type project

Altoni Pasta heeft een enorme groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Altoni Pasta is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van verse pastaproducten in Nederland en België. Zo produceert men producten onder eigen label en produceert men voor derden in de vorm van private labels. Altoni Pasta is in staat zowel diepvries pasta’s als koel verse pasta’s te produceren. Zo levert men producten aan partijen als Metro, HANOS, ISPC, Sligro en Delhaize. Altoni Pasta staat open voor vernieuwing en is voortdurend op zoek naar innovatiemogelijkheden. Daarom hebben Altoni Pasta en Pit-Foodconcepts de krachten gebundeld. Samen innoveren is immers productiever.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Pit-Foodconcept levert een bijdrage op het gebied van innovatie binnen de Altoni Pasta organisatie waarbij de authentiek Italiaanse pasta’s centraal staan. Het betreft een wisselwerking waardoor we in staat zijn nieuwe pastaproducten en innovatieve concepten voor horeca, Retail en food service kanalen op effectieve wijze te ontwikkelen. Daardoor ontstaat er een balans waarin we elkaar als bedrijf en als persoon versterken. Zo werken we samen met de marketing en communicatie mensen, bekijken we met de productiemanager hoe de nieuwe concepten praktisch toe te passen zijn op industrieel niveau en denken we na over nieuwe marktkansen in Nederland en België.

Op deze manier combineren we traditionele productiemethode met innovatieve slagkracht om tot een optimale balans te komen tussen kwaliteit en innovatie.

Altoni Pasta en Pit-Foodconcepts ontwikkelde in 2015 de Mezzaluna Algea ofwel Mezzaluna Zilte Zeewier. Dit innovatieve pasta product in de vorm van een halve maan is gevuld met een vulling van zeewier, ricotta, mozarella en zeekraal. Het product werd onder de naam Zilte Glorie bekroont met de Horecava Karel de Vos Award 2015 als meest innovatieve product. De Mezzaluna Algea is inmiddels verkrijgbaar bij onder andere de horecagroothandels Sligro, HANOS, de Kweker en ISPC.

Rol

# Innovatieve conceptontwikkeling

# Productontwikkeling verse pasta producten

# Ondersteuning implementatie kansrijke concepten

# Ondersteuning beurzen en events

# Innovatiepartner

×
Hi There,

Nieuwsgierig geworden? Just send us a message!

Howdy