• pit-foodconcepts award - food valley innovation award pienter verse babyvoeding
  • pit-foodconcepts - pienter verse babyvoeding
  • pit-foodconcepts - pienter - nominatie food valley innovation awards
  • pienter verse babyvoeding

Pienter babyvoeding.

Even voorstellen

Het team van Pit-Foodconcepts is voortdurend in beweging, zo werken we in onze creatieve werkplaats aan projecten die we voor derden doen en hebben we daarnaast nog voldoende ambitie om eigen ontwikkelingen naar een hoger niveau te tillen. Simpelweg vanwege het feit dat deze innovatieve ideeën te kansrijk zijn om zomaar op een stoffige plank te plaatsen. Wij houden van proactief handelen en denken dan ook graag alvast een aantal stappen vooruit.

Pienter -  verse babyvoeding is één van die eigen ontwikkelingen die anders op diezelfde stoffige plank zou eindigen. Zonde ! Dat doen wij dus even helemaal anders. Proactief handelen heeft vele voordelen, zo kijken wij naar opkomende trends en gaan daar zelf alvast mee aan de slag. Op die manier blijven we ons team uitdagen en blijven we daarbij de grens op zoeken om onszelf te ontwikkelen.

Website

https://www.facebook.com/pienter.versebabyvoeding

Type project

Pit-Foodconcepts verwonderde zich al enige tijd over de ontwikkelingen in het babyvoeding landschap. Zo ongeveer iedere productcategorie innoveert in rap tempo, waarom is het dan zo dat het segment babyvoeding al decennia lang bepaald wordt door de babyvoeding giganten? Normaliter spreken we over smaakbeleving en totaalbeleving met smaak op nummer één. Heeft u wel eens een potje babyvoeding opengemaakt en er eens goed van geroken of geproefd? Ingrediënten en texturen zijn onherkenbaar vermalen en kapot gekookt. Als wij als kenners de smaak al niet kunnen herleiden moet dit voor onze kleine medemens al helemaal een onmogelijke taak zijn terwijl we juist willen dat deze groep zich goed ontwikkeld? Toch? Tijd voor een frisse blik vonden wij.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

We ontwikkelde het concept Pienter. Met als doel de industrie te tonen welke mogelijkheden er op het gebied van babyvoeding zijn en waar wij de kansen zien. We gaan vol voor verandering in dit landschap en werken dan ook vol overgave aan deze zeer interessante food case.

Een goede balans tussen versheid, de juiste structuren en gezonde voeding. Daar staat het nieuwe concept, gericht op verse en belevingsgerichte babyvoeding, Pienter voor. Deze koelverse babyvoeding is afgestemd op de leeftijd van de baby, waarbij smaakontwikkeling centraal staat. Smaakontwikkeling van een baby is belangrijk zodat de baby op latere leeftijd zelf een goede en gezonde keuze kan maken op het gebied van verantwoorde voeding. Daarom zijn alle ingrediënten, geuren, kleuren, smaken en structuren, de sensorische eigenschappen van het product, afgestemd op de leeftijd van de baby.

Pienter staat voor koelverse babyvoeding met een missie: een goede balans tussen gemak en versheid, zonder kunstmatige toevoegingen, voor zowel uzelf als voor uw baby. Vaak is babyvoeding geconserveerd en komt het uit een potje of staat de consument lange tijd te koken om de baby verantwoorde voeding te kunnen bieden. Afscheppen tijdens het koken kan natuurlijk ook maar dat beperkt de creatieve vrijheid. Iets wat de huidige generatie ouders erg belangrijk vindt. Daar biedt Pienter uitkomst.

De manier van produceren maakt dit product uniek ten opzichte van alle andere babyproducten. Het concept Pienter is gevormd op basis van Pascalisatie. Pascalisatie is een nieuwe conserveringsmethode die momenteel nog op kleine schaal wordt toegepast. Onderzoek zal moeten uitwijzen of deze techniek daadwerkelijk toegepast kan worden in de conceptvorm zoals deze nu is. Voedsel is van nature aan bederf onderhevig, maar kan door middel van conserveringstechnieken, zoals pasteuriseren (kortstondig verhitten), steriliseren (langdurig verhitten) of toevoegen van conserveringsmiddelen, langer houdbaar worden gemaakt. Nadeel van deze huidige conserveringstechnieken is dat het ten koste kan gaan van de voedingswaarde, de vitamines of de sensorische eigenschappen.

Bij Pascalisatie worden verpakte voedingsmiddelen zoals vlees, vis, groente en fruit onder zeer hoge druk gebracht, zodat bacteriën en schimmels geen kans krijgen en op inactief worden gesteld. Het voedingsmiddel blijft geheel in tact, omdat de druk op het voedingsmiddel overal even hoog is. Deze manier van conserveren is volstrekt natuurlijk en zo behouden voedingsmiddelen hun oorspronkelijke voedingswaarde, vitamines en structuur. Daardoor worden de sensorische eigenschappen op unieke wijze behouden terwijl de houdbaarheid met 4 tot 8 weken wordt verlengt.

De ingrediënten, bijvoorbeeld doperwtjes en rijst, zijn gezamenlijk verpakt maar zijn individueel van elkaar te nuttigen. Daardoor kan de baby elk ingrediënten afzonderlijk van elkaar proeven en herkennen. Transparantie ten top!

Pienter is gericht op kinderen van 6 maanden tot 2 jaar en is een concept gericht op bewustwording binnen het babyvoeding segment. We pleiten ervoor dat de industrie ervoor zorgt dat onze jongste generatie kan experimenteren met natuurlijke smaken, geuren, kleuren en structuren waardoor het kind meer beleving krijgt bij het eten van ingrediënten.

Rol

# Conceptontwikkeling

# Ontwikkeling prototypes en mockup verpakkingen

# Concept beschrijving

# Nominatie Food Valley Awards 2015

# Receptuurontwikkeling en productsamenstelling

# Foodcase gestart welke tot op heden loopt

×
Hi There,

Nieuwsgierig geworden? Just send us an Whatsapp!

Howdy