concepting & prototyping.

 

pit-foodconcepts food valley innovation awards

Where to start ?

De mannen van PIT richten zich op het ontwikkelen van rebelse food & beverage concepten. Kriskras door alle food sectoren heen, en het liefst dwars door het midden. Onze unieke concepting methode combineert food marketing, food design & food technology tot een rebels geheel. Een concept is opgebouwd uit blokjes waarbij ieder blokje fungeert als bouwsteen voor realisatie & implementatie. Conceptontwikkeling is het traject wat plaatsvindt voor realisatie en kan product of formule gericht ingestoken worden.

So let’s talk some more

We horen u denken….allemaal leuk en aardig maar wat is nu precies een concept? Een concept is het concretiseren van een idee, gevoel of hersenspinsel en vormt het kader en de rode draad van verdere ontwikkelingen. Vermogen, tijd en middelen steken in iets wat nog niet meer is dan een idee? Wij raden het af en helpen je graag om met geladen pistool en het juiste uitgangsmateriaal het idee te realiseren. Een concept bij de mannen van PIT bouwen we op uit verschillende blokken. Zie het als een Rubix waarbij je blijft draaien tot je alle juiste blokjes op een rijtje hebt. De mannen van PIT ontwikkelde een unieke methode voor het ontwikkelen van een concept waarbij de blokjes elkaar ondersteunen en aan het einde van de rit een logisch gevolg op elkaar hebben. Alleen zo kom je tot een kloppend en sterk geheel.

Okay….. now what?

Iedere concepting is bij de mannen van PIT uniek en op maat samengesteld. Zo is het vertrekpunt altijd anders en draaien we de Rubix zo dat het juiste vertrekpunt aansluit bij de doelstelling. Dat de mannen van PIT het graag anders doen is inmiddels wel duidelijk. Daarom past het opstellen van een stoffige briefing ook niet bij ons. Daarom start een concepting opdracht bij ons altijd met een Foodsafari kick-off gericht op de sector en het onderwerp. Samen stappen we op de safarifiets en trappen we door een hippe stad, op zoek naar grensverleggende en inspirerende concepten. Een concept is bij de mannen van PIT een bundeling van expertise zodat u antwoord krijgt op de vragen die spelen op het gebied van vormgeving, productie, marketing, verpakking en toepasbaarheid. Kortom, een kant en klaar pakket met alle bouwstenen die u helpen bij het realiseren van uw plannen.

I’m in

Dit onderdeel kan individueel ingezet worden of kan worden gecombineerd met onze andere onderdelen. Alleen interesse in het onderdeel concepting? Give us a call. Nieuwsgierig naar de stap Realisatie & implementatie, click here.

Howdy !

 

Hi There,

Nieuwsgierig geworden? Just send us a message!

Howdy
Powered by