• pit foodconcepts
  • pit foodconcepts

KARI KURI – plantbased curry in a hurry.

STRATEGIE & CONCEPTVORMING

PLANTAARDIGE, KOELVERSE

MAALTIJD SAUZEN

De vraag

Kun je onze helpen bij het ontwikkelen van plantaardige, koelverse currysauzen voor Millennial maaltijden? Van idee tot concept en van concept tot verkoop ready Retail product. Natuurlijk kunnen we dat!

Design credits

Alle credits voor het ontwerp van de huisstijl en de verpakkingen zijn voor Laura Voet. Ze heeft zichzelf wederom overtroffen en dit geeft maar weer aan hoe tof onze samenwerking is. Van concept en strategie tot mega tof design met internationaal allure! Lieke Berndsen leverde een super bijdrage door de productontwikkeling op zich te nemen.

Kernbehoefte achter het concept

Met de producten van Kari Kuri richten we ons op de snelle Millennial gezinnen. Ze willen snelheid in bereiding en dubbel gemak in de keuken. Zowel mentaal al fysiek. Dit gaat vaak ten koste aan de beleving tijdens het kook,- en eetmoment. Zo wordt snelle hap, ook vaak inspiratieloos en een quick fix. Maar dat kan anders! Want de Kari Kuri producten helpen je om snel, maar mét beleving iets werelds op tafel te toveren. We helpen je tijd besparen zonder concessies te doen aan kwaliteit. Zo zet jij in een handomdraai wat restaurantwaardigs op tafel en helpen we je om er een snelle maar vooral leuke keukenervaring van te maken voor het hele gezin want iedereen mag meedoen! Kari Kuri is er in drie smaakvariaties namelijk Surinaams, Indisch en Thais.

What’s in the name?

Het woord KARI is een mythisch woord dat zijn oorsprong vindt in de Indiase en Sri Lankaanse cultuur. Het woord Kari betekend saus, traditioneel gemaakt van bladeren van de curry plant. Het is een Indisch woord dat de Tamil bevolking al eeuwen gebruikt. Het woord Kari komt zelfs terug in 17de eeuws manuscripten van de Verenigde Oost-Indische compagnie (VOC). Ze handelde met de Tamil bevolking. Hun beste product was kari poeder ofwel Curry Podi.

Brand story

KARI KURI – Plantbased curry in a hurry

Hi Curry fanaten! Wij zijn Sujan en Leonie en samen zijn wij altijd op zoek naar kleurrijke culturen, eeuwenoude tradities en natuurlijk wereldse smaken. We houden ervan om te experimenteren met wereldse smaken in onze keuken. Dat gevoel van ontdekken en beleven gunnen we iedereen. Tijdens onze culinaire avonturen proefde we de meest waanzinnige gerechten op straat. We ontmoette bijzondere mensen en proefde hun traditionele gerechten. Onze fascinatie voor curry gerechten is hier ontstaan en we besloten deze ervaring naar jouw keuken te brengen zodat jij en je gezin kunnen genieten van kleurrijke en wereldse curry gerechten in een handomdraai. Het woord Kari is de mythische benaming voor kari poeder, inmiddels bekend als Kerriepoeder. De Indische bevolking dreef veel handel met de Verenigde Oost-Indische compagnie (VOC). Kari poeder werd als toevoeging in kruidensauzen immens populair en verhandeld over de hele wereld. Een goede currysaus wordt gemaakt van verse kruiden en specerijen zoals gember, knoflook en geelwortel. In de authentiek currylanden worden ze nog altijd zo bereid. In tegenstelling tot onze Europese gemaksproducten. Daar zien we veel ingrediënten zoals palmvet, glucosestroop en gemodificeerd zetmeel. Dat kan anders! Kari Kuri gaat terug naar de roots. Onze producten brengen een ode aan eeuwenoude tradities en doen dat met de snelheid van vandaag! Kari Kuri sauzen zijn koelvers, vrij van onzinnige zooi, super snel in bereiding en harstikke plantbased.

Duurzame verpakking & dansend door de keuken

Duurzaamheid kun je op verschillende manieren benaderen. Wij zetten in op het gebruik van zoveel mogelijk hernieuwbare grondstoffen en zo min mogelijk fosiele grondstoffen die niet hernieuwbaar zijn. Dit biobased bakje bestaat voor minimaal 50% uit biobased ethanol dat wordt gewonnen uit een reststroom van de suikerbieten industrie. Het is 100% recyclebaar en mag bij het plastic afval! De sleeve van deze verpakking bevat een unieke spotify music code die je kunt scannen. Zo wordt jouw haastige momentjes juist ontspannen en luister je naar Surinaamse, Thaise en Indische muziek tijdens het koken. Zo vlieg jij dansend door de keuken!

  • 11-2021