• danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts
 • danvo & pit-foodconcepts

danvo bakeries.

Even voorstellen

Wauw! Wat een mooie opdrachtgever weer. Na al die jaren gaat het nog steeds niet vervelen en hoe geweldig mooi is het om voor steeds mooiere, sterkere brands te mogen werken. Zo is Pit-Foodconcepts onlangs gestart met een super vernieuwende concepting opdracht voor Danvo Bakeries in Riel.

Danvo Bakeries bakt en produceert verschillende type diepgevroren broodproducten. Van Kaiserbroodjes tot baguettes en van ciabatta’s tot voorgevormde en voorgerezen broodstukken. De voorgevormde en voorgerezen broodstukken vallen onder de noemer DOUGH. Met het Dough assortiment haalt de klant vers beleving in huis en bakt men rechtstreeks vanuit de koeling. Perfect te sturen en een constante kwaliteit. Het Danvo assortiment bestaat hoofdzakelijk uit voorgebakken of fully baked, diepgevroren broodproducten. Vaak bereid met desem, altijd zonder onnodige toevoegingen en bijna altijd gebakken op de vloer van de oven. Duurzaamheid speelt vanzelfsprekend een belangrijke rol bij het team van Danvo bakeries. Zo is Danvo constant in ontwikkeling en werkt men bijvoorbeeld aan innovatieve oplossingen of toepassingen voor waste uit de keten.

De broden van Danvo Bakeries zijn altijd van constante kwaliteit omdat continuïteit één van de speerpunten is van het bedrijf. Men werkt met vooruitstrevende en vernieuwende graangewassen, eigen ontwikkelde desem culturen, unieke recepten en waar nodig lange procestijden. Omdat Danvo constant bezig is met het benutten van nieuwe kansen is er ook een broodstudio aanwezig in het pand in Riel. Productinnovatie staat namelijk altijd centraal. In de studio kan dan ook samen met de klant of met partners gesleuteld worden aan nieuwe ontwikkelingen op kleine schaal.

Nieuwsgierig geworden naar Danvo Bakeries? Bekijk dan hier eens het toffe bedrijfsfilmpje van ze: Filmpje Danvo Bakeries

Website

www.danvo.nl

Project innovatieve ontbijtrepen

Pit-Foodconcepts is de nieuwe partner voor Danvo Bakeries op het gebied van innovatieve conceptontwikkeling. Zoals jullie weten richt Dries, de man van PIT, zich tegenwoordig vol op de ontwikkeling van innovatieve ideeën binnen de wonderlijke wereld van food en innovatie. Creatief, innovatief en bovendien praktisch toepasbaar. Zo ontwikkelde Pit-Foodconcepts twee vooruitstrevende concepten op het gebied van gezonde, streetstyle ontbijtrepen op basis van brood. Een dagvers product op basis van volkorenmeel en ingrediënten zoals kokos, rozijnen en pompoen. Ideaal voor de Millennial. Een grab-and-go concept gericht op snelheid, gemak en lifestyle. Wat een geweldig toffe opdracht. Allereerst deed Dries onderzoek naar de Millennial om meer inzichten te krijgen in de doelgroep. Er volgde een uitgebreide trendpresentatie met doelgroepprofielen en consumer pasports. Op basis van die uitkomsten ontwikkelde we twee conceptrichtingen. Een traditioneel ingestoken richting en een super vooruitstrevende conceptrichting. Van Urban Dough tot Hamley’s – Good to go.

Rol

# 2 Conceptontwikkelingen voor ontbijtrepen op basis van brood voor Millennials

# Trendwatching cross sectoraal

# Doelgroepscan Millennials

# Consumer insights gericht op Millennials en sub-Millennial profielen

# Fresh food innovation

# Definiëren gebruik, toepassing en how-to-use aspecten

# Concept writings, positionering & strategie

# Verpakkingsadvies

# De conceptblokken PIT style