PIT Foodconcepts

upcycling taugé reststromen.

 

ADVIES, IDEEVORMING &

STRATEGIEVORMING

TAUGÉ BURGER

 

De vraag

Wij zijn marktleider in verse taugé en kiemgroenten. We zien binnen onze processen grote reststromen moet goede voedingswaarden. We denken aan een kiemgroenten burger. Kun je ons adviseren en van een strategie voorzien rondom de mogelijkheden van onze reststroom en ons in de juiste richting duwen aangaande ontwikkeling van eindproducten?

Het resultaat

Evers Specials is gevestigd in Nijmegen en is Europa’s grootste producent en leverancier van taugé en andere kiemgroenten. Harry Evers richtte het bedrijf in 1962 op en begon oorspronkelijk met de teelt van champignons. NA ongeveer 10 jaar stopte Evers met de teelt van champignons en stapte ze over op de specialisatie kiemgroenten. Ze leveren grote delen van de Europese mark waar dagelijks verse taugé en kiemgroente worden geleverd. Door de dagelijkse verse oogst en logistiek wordt versheid constant gegarandeerd. Taugé is geen seizoensgebonden product en kan het hele jaar door geleverd worden.

PIT Foodconcept voorziet Evers Specials van strategisch advies rondom reststromen in hun keten en nieuwe conceptkansen binnen de kaders van Evers Specials. Dries heeft zijn netwerk ingezet om tot nieuwe samenwerkingen in de keten te komen. Momenteel werken we samen met een aantal A-merken op het gebied van plantaardige eiwittransitie waarbij we kijken naar het toepassen van reststromen en het verrijken van plantaardige vleesvervangers.

Ontdek dit innovatieve vers bedrijf!

LinkedIn

Website

Facebook

  • Evers Specials Taugéspecialist
  • 07-2020
Ontdek meer!