• havana-tilburg-pit-foodconcepts-1
  • pit-foodconcepts - havana tilburg
  • havana-tilburg-pit-foodconcepts-freelance
  • havana-tilburg-pit-foodconcepts-freelance-5
  • pit-foodconcepts - havana tilburg
  • pit-foodconcepts - havana tilburg
  • havana-tilburg-pit-foodconcepts-freelance-4
  • pit-foodconcepts - havana tilburg
  • pit-foodconcepts - restaurant havana tilburg
  • havana-tilburg-pit-foodconcepts-freelance-2
  • havana-tilburg-pit-foodconcepts-freelance-3

havana tilburg.

Even voorstellen

Voor wie zoekt naar een restaurant waar met hart en ziel wordt gewerkt aan beleving, kwaliteit en sfeer, zou Havana een tweede huis kunnen zijn. Het gevoel van thuiskomen klinkt ook door in de menukaart waar tal van lokale producten uit de regio Tilburg terug zijn te vinden. Het gebruik van regionale specialiteiten staat bij Havana hoog in het vaandel. Zo werkt het keukenteam van Havana het liefst met de kazen van Kaas & Meer uit Goirle en wordt er gewerkt met de streekhammen van een boerderij in Oirschot.

Havana Tilburg ademt de Cubaanse sfeer en bij binnenkomst wordt de gast dan ook direct ondergedompeld in de warme, kleurrijke Midden-Amerikaanse sfeer van Cuba. Het team van Havana is zeer divers, zo is er een uitgebreide cocktailkaart, worden er cocktail workshops gegeven en is er zelfs ruimte voor grote groepen of Salsa dansen.

Website

http://www.havana-tilburg.nl/

Type project

Roel Werners, ondernemer bij Havana, vond het tijd worden voor een restyling van de menukaart. Een nieuwe frisse wind door de gehele kaart was de missie met behoud van de Havana klassiekers. Roel Werners besloot een nieuwe menukaart in te voeren waarbij beleving, presentatie en onderscheidend vermogen opnieuw tot het middelpunt van Havana werden verheven.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Pit-Foodconcepts vertaalde voor Havana typisch Cubaanse ingrediënten zoals kokos en mais naar smakelijke gerechten met aandacht voor uitmuntende kwaliteit. De mannen van PIT gingen aan de slag en ontwikkelde samen met de keukenbrigade van Havana een geheel nieuwe kaart. Rik de Hek stelde een kleinere kaart dan voorheen samen waarbij de vertrouwde klassiekers zoals de enchilada’s, de steenburger en de fajita’s zijn behouden. De Cubaanse cultuur staat in het teken van delen. Des te meer reden een shared dining aspect in te bouwen. Pit-Foodconcepts ontwikkelde de nieuwe kaart, stelde de nieuwe gerechten samen en ondersteunde de foto shoots waarbij de nieuwe gerechten werden gefotografeerd. Rik de Hek stoomde samen met Camiel Groenendijk de keukenbrigade klaar voor het bereiden van de nieuwe menukaart en bracht advies uit op het gebied van presentatie van de gerechten, beleving aan tafel en de tafelaankleding inclusief servies.

Rol

# Ontwikkeling nieuwe menukaart

# Advies en ondersteuning keukenbrigade

# Ondersteuning foto shoot nieuwe gerechten

# Advies en implementatie beleving, aankleding en conceptbeleving

# Kookdemo nieuwe menukaart voor keukenbrigade en overdracht