• pit-foodconcepts - altoni kelderman nv
  • pit-foodconcepts awards - gouden tavola stoemp krokant
  • pit-foodconcepts - gouden tavola 2016 stoemp krokant
  • pit-foodconcepts - stoemp krokant
  • pit-foodconcepts - goc erkend leerbedrijf
  • pit-foodconcepts - gouden tavola 2016 pit-foodconcepts genomineerd met twee concepten
  • pit-foodconcepts - stoemp krokant verpakkingen
  • pit-foodconcepts - stoemp krokant hanos

Kelderman.

Even voorstellen

Al meer dan 30 jaar specialiseert het Belgische bedrijf Kelderman zich in het produceren van verse artisanale aardappelkroketten en ambachtelijke puree. Sinds jaar en dag zijn verse kroketten een begrip in huize Kelderman. In de jaren 70 bereide Irene Kelderman deze lekkernij al met liefde en passie voor de hele familie. Op feesten en vooral met Kerstmis was de hele familie van de partij omdat men wist dat er verse aardappelkroketten op het menu stonden. De aardappelkroketten, ofwel in de Belgische volksmond kroketten genoemd, vielen zodanig in de smaak dat ook de  slager in het dorp ze wou aanbieden. Het vakmanschap werd overgedragen van moeder op zoon. Tom Kelderman bereidt nog steeds het recept van zijn moeder Irene. De hedendaagse Kelderman aardappelkroket wordt nog altijd geproduceerd volgens familiereceptuur. Kelderman is een vooruitstrevend en grensverleggend bedrijf met zeer diverse productiemogelijkheden en een innovatief karakter.

Het hypermoderne fabriekspand van Kelderman, gevestigd in Schoten, stelt het bedrijf in staat diverse aardappelproducten te produceren. Kelderman produceert kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten binnen de productcategorieën gnocchi, aardappelpuree en aardappelkroketten. Men produceert puree in diverse variaties waaronder knolselderijpuree en pastinaakpuree. Buiten de aardappelkroketten zijn er diverse innovatieve aardappelproducten verkrijgbaar. Zo produceert men Krokkines met veenbes en truffel maar ook aardappelkroketten met hazelnoot of amandelen.

Website

http://www.kroketjes.be/

Type project

Het bedrijf Kelderman is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. Men nam hun intrek in het splinternieuwe bedrijfspand. Vandaag de dag draait het bedrijf op volle toeren en heeft men naam gemaakt als producent van kwalitatief zeer hoogwaardige aardappelproducten voor met name de horecagroothandels en Retail in België en Nederland. Zo levert men aan partijen als Metro, HANOS, ISPC, Sligro en Delhaize. Kelderman is marktleider op het gebied van aardappelkroketten in België. Blijven innoveren is voor Kelderman in dit stadium een must. Daarom hebben Kelderman en Pit-Foodconcepts de krachten gebundeld. Samen innoveren is immers productiever.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Aan Pit-Foodconcepts de taak een bijdrage te leveren op het gebied van innovatie waarbij de aardappel in de hoofdrol blijft staan. Zo ontwikkelen we samen met het team van Kelderman innovatieve aardappelconcepten en producten. Het betreft een wisselwerking waardoor we in staat zijn nieuwe aardappelproducten en innovatieve concepten voor horeca, Retail en food service kanalen op effectieve wijze te ontwikkelen. Daardoor ontstaat er een balans waarin we elkaar als bedrijf en als persoon versterken. Zo werken we samen met de marketing en communicatie mensen, bekijken we met de productiemanager hoe de nieuwe concepten praktisch toe te passen zijn op industrieel niveau en denken we na over nieuwe marktkansen in Nederland en België.

Op deze manier combineren we traditionele productiemethode met innovatieve slagkracht om tot een optimale balans te komen tussen kwaliteit en innovatie. Meest recente ontwikkeling is het concept Stoemp Krokant waarbij de traditionele Belgische stamppotten op een vernieuwende manier worden verwerkt in een innovatief product. De Stoemp Krokant aardappelballetjes zijn in ontwikkeling en zullen in een drietal smaakvariaties verkrijgbaar zijn vanaf maart.

Rol

# Innovatieve conceptontwikkeling

# Productontwikkeling aardappelproducten

# Ondersteuning implementatie kansrijke concepten

# Ondersteuning beurzen en events

# Innovatiepartner