• lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts
  • lebo pit-foodconcepts

LEBO KAAS.

Even voorstellen

De Lekkerkerker groep is opgericht door Kees Lekkerkerker en is gevestigd in het Groene Hart. De Lekkerkerker Groep omvat 7 bedrijven en worden aangestuurd door Mariska en Niels Lekkerkerker. De passie voor zuivelproducten spat van deze organisatie af en men is dan ook niet voor niets een toonaangevend productiebedrijf. De productie omvat vele productgroepen waaronder toetjes, roomkaas, kaasproducten, kruidenboter en vele andere zuivelproducten. Ook het reviseren, verhandelen en installeren van zuivelmachines is onderdeel van de Lekkerkerker Groep. Dit bedrijf ademt zuivel.

Lebo Kaas is één van de 7 bedrijven die tot de Lekkerkerker Groep behoren. Lebo kaas is onder andere specialist in de productie van verse Nederlandse roomkaas.  Lebo Kaas produceert als enige in Nederland roomkaas op basis van verse melk. De verse melk wordt bij binnenkomst direct verwerkt tot verse roomkaas in talloze variaties. De producten van Lebo Kaas zijn tamelijk uniek te noemen omdat de versheid in combinatie met kwaliteit uniek is. Lebo Kaas hecht veel waarde aan de keten en haalt zijn verse melk uit de directe omgeving. Samen met de boeren gaan ze voor duurzame weidemelk waarbij blije koeien met voldoende buiten uurtjes en lekker veel leefruimte centraal staan.

Lebo verse roomkaas is een uniek product en onmisbaar in de professionele keuken. Door de unieke eigenschappen en de echte smaak van verse roomkaas die eindeloos combineerbaar is, is het een perfecte smaakmaker. Het is een goede basis voor koude, maar ook voor warme gerechten. Lebo verse roomkaas schift namelijk niet en behoudt zijn vorm in de oven. Als kok kan je jouw eigen smaak creëren door verse ingrediënten aan de roomkaas toe te voegen. Kies je voor gemak? Dan is er voldoende keuze uit onze kant-en-klare smaken. De brede range van roomkaas producten is veelzijdig en erg goed in combinatie met vis, vlees, gevogelte en groenten. Afhankelijk van de gewenste toepassing bied Lebo Kaas onderscheid in stevigheid; spuitbaar, smeerbaar en snijdbaar.

Website

www.lebokaas.nl

www.lekkerkerkergroep.nl

Type project

Lebo Kaas is een flexibel en innovatief bedrijf waarbij men voortdurend op zoek is naar praktisch toepasbare innovaties. Een visie dit aansluit bij Pit-Foodconcepts. Het team van Lebo Kaas is gek van roomkaas en daarom struint men de wereld af op zoek naar nieuwe roomkaas producten en innovatieve toepassingen. Lebo Kaas liet zich inspireren door een Chinees & Taiwanees kaasconcept genaamd Cheese Tea. Cheese Tea is een ijsthee met een top laag van romige, verse roomkaas met zoete en zoute smaaktonen. Een ware smaaksensatie en hype in de Aziatische landen! In Azië is dit al een aantal jaren een enorme hit. Inmiddels is deze trend overgewaaid naar Amerika en Europa. In Nederland werd de trend opgemerkt maar echte bekendheid heeft het nog niet genoten. Lebo Kaas ging aan de slag en ontwikkelde een prototype versie van de dergelijke roomkaas crème voor de toepassing Cheese Tea. Tijdens de Horecava beurs in 2018 introduceerde men dit nieuwe product en de reacties waren lovend. Het Cheese Tea concept was in de basis reeds aanwezig maar het product en concept behoefde extra aandacht om het op praktisch toepasbare wijze in de markt te zetten, te finetunen en te optimaliseren. De creatieve benadering, positionering en branding ontbrak.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Pit-Foodconcepts ging aan de slag met het Cheese Tea concept van Lebo Kaas. Wat een geweldig traject en een prachtige uitdaging die het DNA van PIT echt raakt. Innovatief, vernieuwend, praktisch toepasbaar, creatief en bovendien mega lekker. Alles waar wij warm voor draaien! Pit-foodconcepts ging aan de slag met de samenstelling van het product en de toepassingsmogelijkheden van de verse roomkaas. De substantie moest dusdanig kloppend zijn dat de roomkaas topping luchtig genoeg is om te blijven drijven op dranken en tegelijkertijd dun genoeg zijn om goed drinkbaar te kunnen zijn. Afgezien van de productgerichte aanpassingen stond het gebruik centraal. Hoe gaat de eindgebruiker dit product gebruiken of toepassen? Een kidde, zelf opkloppen of wellicht kant en klaar in een portieverpakking of spuitbus? Pit-Foodconcepts ging aan de bak met het ontwikkelen van het concept, conceptbenadering, branding, type verpakking, positionering, strategisch plan en business model canvas. Een prachtig voorbeeld van onze dienst conceptontwikkeling (Twisting & Tweaking)! Het eindresultaat houden we nog even voor ons terwijl de productielijnen worden bijgesteld en het product wordt geoptimaliseerd. We houden jullie op de hoogte!

Rol

# Conceptontwikkeling Cheese Tea concept

# Productoptimalisatie

# Route to market traject

# Toepassingsmogelijkheden Cheese Tea

# Definiëren gebruik, toepassing en how-to-use aspecten

# Concept writings, positionering & strategie

# Verpakkingsadvies