lastig-he

Lekkerkerker food.

STRATEGIEVORMING

& CONCEPTONTWIKKELING

ZUIVELPRODUCTEN EN PLANTAARDIGE

ALTERNATIEVEN

 

De vraag

Kun je ons helpen om een aantal Millennial gedreven concepten uit te werken en om de strategie rondom onze richting naar minder dierlijk en meer plantaardige te vormen? HE-HO-LET’S-GO!

Inventieve kaasmakers

Lekkerkerker Food is een bundeling van bedrijfstakken die onlangs zijn samengebracht onder één merknaam. We werken namelijk al vele jaren voor en met dit mooie oer-Hollandse bedrijf. Lebo Kaas, Kasi Food en De Zuivelmakers komen uit de koker van Lekkerkerker Food. Lekkerkerker Food kent als geen ander de uitdagingen bij het maken van de perfecte roomkaas, smeltkaas of Vegan kaas. Als familiebedrijf bedenken en produceren ze al generaties lang inventieve oplossingen in kaas, zuivel en plantaardige alternatieven. Ze bouwen voort op hun jarenlange expertise in zuivelproductie, maar misschien nog wel meer op hun ‘can do’-mentaliteit. Ze pionieren graag samen met de klant en veren op als het uitdagend wordt. Of je nou op zoek bent naar snelle productie of een nieuwe revolutie binnen je markt, ze vinden altijd een weg naar een slimme oplossing. Lekkerkerker Food is dé specialist op het gebied van kaasvullingen, bereidingen met kaas zoals kaassaus, smeerkaas, zuivelaroma’s, (vegetarische) roomkaas of allerlei innovatieve Vegan of plantaardige alternatieven.

EEN DIVERSE SAMENWERKING

PIT Foodconcepts werkt al jaren voor dit mooie bedrijf. Lees hieronder op welke fronten we ze ondersteunen.

Conceptontwikkeling & strategie

PIT Foodconcepts helpt de Lekkerkerker Food groep bij het strategisch vormen van kansrijke concepten. Vaak zijn de ideeën al in huis en is er zelfs al een stap gezet naar productie. Op het gebied van strategische onderbouwing, doelgroep profielen, positionering, conceptontwikkeling en storytelling zetten ze vaak onze expertise in. Onlangs ontwikkelde we het befaamde CHEESE TEA CONCEPT als vers en gemakkelijk Millennial product. Gemaakt van Nederlandse Weidemelk en lokaal geproduceerd. Super tof concept. Maar er spelen vandaag de dag ook andere uitdagingen. Lees snel verder.

De transitie naar plantaardig 

Steeds meer producenten van dierlijke producten zoals melk, zuivel, kaas of vlees beseffen dat ze mee moeten groeien met de tijd. De verschuiving van dierlijk naar plantaardig is gaande en dat beseffen ze zich ook. Maar hoe moeilijk is het om je bedrijf zo 123 even om te gooien! Dat moet in fasen gedaan worden en met de juiste strategie. Mear hoe breng je dit verhaal zonder dat het één het ander kannibaliseert. PIT Foodconcepts ondersteunde Lekkerkerker Food met deze vraagstukken en hielp ze om tot een duidelijke strategie en positionering te komen. Het verhaal moest verteld worden en de producten die gevoerd werden moesten mee kunnen groeien. Super trots op deze mooie samenwerking waarbij we op deze manier dus geen bedrijf ten onder laten gaan, maar juist nieuwe kansen creëren voor de toekomst. Zij blij, wij blij! Go Millennials!

Ontdek dit Nederlandse productiebedrijf!

Website

Facebook

  • Lekkerkerker Food
  • 2020/2021
Ontdek meer!