• meat friends

Meat Friends.

Even voorstellen

Wauw! Wat een mooie opdrachtgever weer. Na al die jaren gaat het nog steeds niet vervelen en hoe geweldig mooi is het om voor steeds mooiere, sterkere brands te mogen werken. Zo is Pit-Foodconcepts onlangs gestart met een super vernieuwende concepting opdracht voor Meat Friends.

Meat Friends maakt onderdeel uit van Van Loon Group. Van Loon Group bestaat uit een viertal ambitieuze vleesverwerkende bedrijven namelijk Meat Friends, Van Loon vlees, Sleegers en Brandenburg. Meat Friends is sterk in Retail en richt zich met name op de productie van gegaarde vleesproducten maar is ook heer en meester op het gebied van verse vleesproducten. Meat Friends is een flexibel bedrijf en beheerst vele industriële verwerkingsprocessen. Denk aan het paneren, marineren, slicen of portioneren van verse vleesproducten. Ook gehaktbereidingen en BBQ producten worden hier geproduceerd. Zowel vers als diepvries en voor zowel Retail, food service en horeca.

Meat Friends voert tevens de ketenregie. Zo kent de vleesketen vele ketenpartners. Denk bijvoorbeeld aan de boeren, de veevoederproducenten, de transporteurs, de dierenartsen, de slachterijen en de vleesverwerkende bedrijven. Meat Friends is ervan overtuigd dat je alleen kwaliteit kunt leveren als je iedere stap in de keten kent, overziet en kunt ‘sturen’. Samenwerking tussen de verschillende ketenpartners is erg belangrijk. Meat Friends  zet daar vol op in en zorgt er daarnaast als ketenregisseur voor, dat vereiste werkwijzen door iedere schakel in de keten goed uitgevoerd wordt. Van Loon Vlees is toonaangevend in de vleessector. Vanuit de vestigingen in Son en Eersel bedienen ze grote Retailklanten in de Benelux. De high tech productielocatie in Son behoort zelfs tot de meest duurzame productielocaties ter wereld!

Brandenburg Culinair valt ook binnen de Van Loon Group. Hier worden met name vlees specialiteiten geproduceerd zoals pulled meat, meesterstuk en BBQ specials.

Websites

www.vanloonvlees.nl

www.brandenbrugculinair.nl

www.meatfriends.nl

www.meesterstuk.nl

Rol

# Ontwikkeling van innovatieve visie ten aanzien van vleesproducten en retail

# Trendwatching food & cross sectorale kanalen

# Doelgroepscan Millennials & opstellen doelgroepprofielen

# Consumer insights gericht op Millennials en sub-Millennial profielen

# Fresh food innovation

# Definiëren gebruik, toepassing en how-to-use aspecten

# Concept writings, positionering & strategie

# Verpakkingsadvies

# De conceptblokken PIT style

# Conceptontwikkeling voorgegaarde vleesproducten

# conceptontwikkeling hybride vleesproducten