• poorman coffee pit-foodconcepts
  • poorman coffee pit-foodconcepts
  • poorman pit-foodconcepts
  • poorman coffee pit-foodconcepts
  • poorman coffee pit-foodconcepts

poorman.

Even voorstellen

Poorman hot drinks vindt zijn oorsprong bij de arbeiders die door dag en dauw zwoegde op de koffie plantages in Peru en Bolivia. Conceptmatig een geweldig verhaal om hier te mogen delen. Het avontuur begon allemaal in Peru en Bolivia waar de lokale bevolking al eeuwen geniet van een geheime volks drank. Juist ja, the poor mans cup. Peru en Bolivia staan bekend om de geweldige koffiebonen, velden en cultuur. Zo voornaamste industrie is dan ook koffie en thee. De lokale bevolking werkt al generaties lang in deze sector. Feit is dat de gemiddelde Peruaan of Boliviaan in barre omstandigheden leven met weinig financiële middelen. De geschiedenis wijst uit dat de arbeiders op de koffieplantages de kwalitatief uitmuntende koffiebonen niet zelf kon nuttige om willen omdat dit werd gezien als de drank van de rijke. Want koffie was een duur product. Zo ontstond the poor mans cup. De rijke gebruikte de koffiebonen voor hun exclusieve drank en de arme maakten een volksdrank op basis van de koffiebes, wat als waste product werd gezien. Beter bekend als Cascara. Cascara is de gedroogde koffiebes of husk waar de koffiebes in groeit. The poor man´s cup op basis van koffiebessen gaf een zeer verrassend smaakpatroon. Licht zure, zeer diepe, houtachtige, fruitige, bijna rozijn-achtige smaak. Een geweldig mooi product met een nog beter verhaal.

De mannen van PIT ontwikkelde het merk Poorman waarbij het gebruiken van alle onderdelen van de koffieplant centraal staan. Zo gebruikte we het gedroogde blad van de koffieplanten voor het ontwikkelen van een Poorman tea. Deze krachtige thee met diepe smaakpatronen is zelfs sterker te noemen dan een grey or green tea. Door de zeer aromatische smaak van de gedroogde balderen krijgt het eindproduct een geweldige extra smaakdimensie. De koffiebessen, ofwel cascara, gebruikte we voor het ontwikkelen van een Poorman original hot drink. The original poor men´s cup. Een hot drink getrokken van cascara koffiebessen waarbij een vernieuwende combinatie ontstaat tussen koffie en thee. De drank typeert zich aan tonen zoals rozijn, kers, gerijpt hout en gebrande noten. Wat een sensatie!

De Koffiebonen zelf gebruikte we natuurlijk voor het ontwikkelen van een geweldig mooie rich sensation. Zoals de naam al doet vermoeden geven we hier dus een knipoog naar het verleden. De versie voor de elite. Onder het levensmotto dat een arme arbeider niets verspilt, werd Poorman geboren. Want arme mensen verspillen niets en grijpen iedere kans die moeder natuur hen geeft om te benutten. What a story!

Type project

De mannen van PIT ontwikkelde dit concept vanuit een coöperatieve gedachten met een actief team waarbij diverse expertises werden gebundeld. Van creatief en concept tot commercieel en van kennis in de koffieketen tot de coöperaties en plantages in Peru en Bolivia.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

De mannen van PIT ontwikkelde het gehele concept. Van basis idee tot krachtig eindconcept waarbij alle facetten klopte. Met name productontwikkeling en conceptontwikkeling weerspiegelde onze rol in het geheel. Zo testen PIT chef Rik de verschillende type bladeren, bessen en bonen en kwamen we samen tot eindproducten welke perfect in balans waren. Dries boog zich over het conceptuele aspect van het verhaal en bedacht de naamstelling, het conceptverhaal, storytelling en vormgeving. Een mooie samenwerking waar we trots op zijn en een pracht voorbeeld van hoeveel meerwaarde een goed concept kan bieden. Poorman wordt de komende maanden doorontwikkeld en wij zullen ons stinkende best gaan doen om no waste in de koffieketen te realiseren.

Rol

# Conceptontwikkeling

# Productontwikkeling & Design

# Storytelling conceptverhaal, formuleren USP’ s en vormen consumer insights

# Creëren innovatief & toonaangevend productsegment

# Receptuur ontwikkeling en sensorische beoordelingen

# No waste keten in kaart brengen

# Testen nieuwe grondstof Cascara Coffee Cherry