pit-foodconcepts - rhizz

rhizz.

Even voorstellen

Michel Kamps is een gedreven ondernemer in de wonderlijke wereld van verse voeding. Michel is rabarberteler en verwerkt zijn verse rabarber op grote schaal tot allerlei prachtige versproducten. Denk daarbij aan rabarber compote, rabarber jam, rabarber sappen en concentraten. Rabarberhof is een een toonaangevend bedrijf en welbekend in de tuinbouwsector. De verse rabarber wordt direct van het land verwerkt tot kwalitatief hoogwaardige eindproducten. Rabarberhof is constant in ontwikkeling en altijd op zoek naar nieuwe manieren om meerwaarde te genereren in de productkleden van boer tot bord.

Type project

De keten van rabarber is vrij kort en vrij “recht toe recht aan”. Aan de ene kant natuurlijk erg prettig werken maar de markt is daardoor enkel en alleen prijs gedreven. Michel Kamps van Rabarberhof is van mening dat dit anders kan. Voor hem, en voor alle andere telers die openstaan voor het slimmer vermarkten van hun verse grondstoffen. Een concept kan daarbij helpen. Michel trok de stoute schoenen aan en belde de mannen van PIT met de vraag; hoe kunnen we onze verse rabarber verwerken en voorzien van meerwaarde door conceptmatige benadering. De mannen van PIT gingen aan de slag.

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Pit-Foodconcepts ging aan de bak met het rabarberconcentraat van Rabarberhof. Dit concentraat is ontwikkeld op natuurlijke wijze en bestaat ui 100% natuurlijke bestanddelen uit de rabarberplant. RHIZZ was geboren! De smaak van rabarber is in 2018 een sterk opkomende smaak. Een trendy smaak en al lang niet meer dat oude, stoffige drankje of potje wat oma vroeger maakte. Rabarber is hip en trendy. Dries en Rik besloten de focus te leggen op de ontwikkeling van een rabarber drank. Een frisse drank, zonder toegevoegde suikers maar boordevol rabarber van Nederlandse bodem. Het concept RHIZZ werd verder uitgebouwd en zelfs voorgelegd aan diverse Retailers in de Benelux. Pit-Foodconcepts ontwikkelde meer dan 100 recepturen waarbij werd gezocht naar de perfecte balans tussen rabarber, water en smaaktoevoeging. Een geweldig leuk traject boordevol uitdaging. Howdy!

Rol

# Conceptontwikkeling RHIZZ Rubarb soda

# Receptuurontwikkeling rabaraber frisdrank

# Receptuurontwikkeling met rabarberconcentraat

# Receptuurontwikkeling met alternatieve zoetstoffen

# Concept uitstraling, look & feel en gimmick

# Ondersteuning marktintroductie Retail