• pit-foodconcepts - zeewier producten
 • zeewier pit-foodconcepts
 • zeewier pit-foodconcepts
 • zeewierproducten
 • zeewier pit-foodconcepts
 • pit-foodconcepts - zeewier producten
 • zeewier pit-foodconcepts
 • pit-foodconcepts - haalbaarheidsstudie zeewier
 • zeewier pit-foodconcepts
 • pit-foodconcepts - zilt zeewier producten
 • zeewier pit-foodconcepts
 • zeewier pit-foodconcepts

Seaweed products.

Even voorstellen

Het team van Pit-Foodconcepts is voortdurend in beweging, zo werken we in onze creatieve werkplaats aan projecten die we voor derden doen en hebben we daarnaast nog voldoende ambitie om eigen ontwikkelingen naar een hoger niveau te tillen. Simpelweg vanwege het feit dat deze innovatieve ideeën te kansrijk zijn om zomaar op een stoffige plank te plaatsen. Wij houden van proactief handelen en denken dan ook graag alvast een aantal stappen vooruit.

ZILT is één van die eigen ontwikkelingen die anders op diezelfde stoffige plank zou eindigen. Zonde ! Dat doen wij dus even helemaal anders. Proactief handelen heeft vele voordelen, zo kijken wij naar opkomende trends en gaan daar zelf alvast mee aan de slag. Op die manier blijven we ons team uitdagen en blijven we daarbij de grens op zoeken om onszelf te ontwikkelen.

Haalbaarheidsstudie

De wereldbevolking groeit in hoog tempo. De vraag naar voeding stijgt voortdurend waarbij traditionele grondstoffen steeds schaarser zijn geworden. Onze landbouwgronden raken verzadigd en worden overbelast. De zoektocht naar alternatieve grondstoffen is begonnen. Het hek is van de dam. Wieren bieden een passend antwoord op deze zeer ingrijpende veranderingen. De teelt van zeewier is zeer duurzaam te noemen en kan een belangrijke sleutelrol spelen ten aanzien van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarbij staat smaakacceptatie van de consument en de zeewier teelt naar onze mening centraal. De verschuiving van dierlijke eiwitten naar plantaardige eiwitten is een belangrijk gegeven met oog op de toekomst en de groeiende bevolking wereldwijd.

We zetten vol in op het positief beïnvloeden van de smaakacceptatie van zeewier bij de Europese consument. Zeewier als vast onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon, dat is de missie! Als innovators in food is het zaak idealen te stellen en deze idealen niet uit het oog te verliezen. Stick to your ideals and never leave them out of your sight. Go for it. Op dit moment zijn de mannen van PIT zeer intensief bezig met het in kaart brengen van de gehele zeewier keten van zaad ofwel kelp tot consumenten eindproduct met als ultieme doel het produceren van zeewier producten op basis van 100% zeewier. Denk daarbij aan industriële toepassingen voor natte en droge toepassingen. Sensorische testen, haalbaarheidsvraagstukken, techniek en methode zijn aan de orde van de dag. Zo bekijken we de haalbaarheidsaspecten van de teelt, oogst, industriële verwerking, productiestappen van de consumenten eindproducten, smaakacceptatie aspecten, economische haalbaarheid, marktpotentieel, sensorische houdbaarheidsaspecten en Retail aspecten om een volledig beeld te kunnen schetsen van benodigde investeringen en vervolgstappen.

Ondersteuning

RVO Nederland, Het Ministerie van Economische zaken, MIT Zuid en Stimulus Projectmanagement ondersteund Pit-Foodconcepts in de vorm van een MIT-haalbaarheid subsidie waarbij de ontwikkeling van producten op basis van 100% zeewier centraal staan. Wij danken genoemde partijen voor de steun en het getoonde vertrouwen in de mannen van PIT. Dank!

Rol

# Economische haalbaarheid zeewier producten

# Technologische haalbaarheid zeewier producten

# Productontwikkeling 100% zeewier producten

# Positioneren zeewier keten van teelt tot consumenten eindproduct

# Ontwikkeling eigen label

# Activeren industrie, producerende partijen, Retailers en consument

# Smaakacceptatie zeewier