• stoemp-krokant-1
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • bn
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp Krokant by PIT Foodconcepts
 • Stoemp krokant by PIT Foodcon
 • Stoemp krokant by PIT Foodconcepts

stoemp krokant.

 

CONCEPTONTWIKKELING,

STRATEGIE & MARKETING

PLANTBASED SNACKBALLETJES

 

De vraag

Kunnen jullie ons helpen met het genereren van kansrijke product ideeën op basis van groenten en aardappel waarmee we de Millennial shopper in het food service en horeca kanaal kunnen bereiken? De concepten moeten een nieuwe marktgebied omarmen en ze moeten te produceren zijn op onze huidige productielijnen.

Award winning concept

Dit concept is bekroond met meerdere awards waaronder de GOUDEN TAVOLA award.

Kelderman

Al meer dan 30 jaar specialiseert het Belgische bedrijf Kelderman zich in het produceren van verse artisanale aardappelkroketten en ambachtelijke puree. Sinds jaar en dag zijn verse kroketten een begrip in huize Kelderman. In de jaren 70 bereide Irene Kelderman deze lekkernij al met liefde en passie voor de hele familie. Op feesten en vooral met Kerstmis was de hele familie van de partij omdat men wist dat er verse aardappelkroketten op het menu stonden. De aardappelkroketten, ofwel in de Belgische volksmond kroketten genoemd, vielen zodanig in de smaak dat ook de  slager in het dorp ze wou aanbieden. Het vakmanschap werd overgedragen van moeder op zoon. Tom Kelderman bereidt nog steeds het recept van zijn moeder Irene. De hedendaagse Kelderman aardappelkroket wordt nog altijd geproduceerd volgens familiereceptuur. Kelderman is een vooruitstrevend en grensverleggend bedrijf met zeer diverse productiemogelijkheden en een innovatief karakter.

Het hypermoderne fabriekspand van Kelderman, gevestigd in Schoten, stelt het bedrijf in staat diverse aardappelproducten te produceren. Kelderman produceert kwalitatief hoogwaardige aardappelproducten binnen de productcategorieën gnocchi, aardappelpuree en aardappelkroketten. Men produceert puree in diverse variaties waaronder knolselderijpuree en pastinaakpuree. Buiten de aardappelkroketten zijn er diverse innovatieve aardappelproducten verkrijgbaar. Zo produceert men Krokkines met veenbes en truffel maar ook aardappelkroketten met hazelnoot of amandelen.

Leer stoemp krokant kennen!

Onze samenleving veranderd, gebruiken veranderen en nog veel belangrijker, de consumentenbehoefte veranderd. En wel in rap tempo. Ook de relatie met ons voedsel veranderd. Vroeger had voedsel een functionele rol. Inmiddels is food hot en heeft voeding een emotionele lading gekregen. Innovaties in food zijn veelal inventief maar in de meeste gevallen ook over gecompliceerd en te ver verwijderd van de essentie. Ons voedsel wordt steeds complexer. Misstanden in de voedingsmiddelenindustrie dragen daar niet aan bij. Tijd om terug te keren naar de essentie van ons voedsel. Simpel, eerlijk, eenvoud en met een duidelijke boodschap waarbij de essentie van een individueel ingrediënt centraal staat.

De aardappel is al honderden jaren het middelpunt van ons voedingspatroon. Tijd om deze prachtige grondstof in het zonnetje te zetten. Stoemp Krokant zijn heerlijk krokante, met stoemp (Belgische stamppot) gevulde aardappelballetjes, verkrijgbaar in een aantal variaties, Truffelaardappel met Shiitake en zwarte truffel, Hutsepot met pastinaak, spruit en wortel en de variant Zuurkool met plantaardig speck. Minder vlees, en meer groenten! Dat is de missie. Met Stoemp Krokant presenteren we Belgische Stoemp op vernieuwende wijze. Power to the Potato!

PIT Foodconcepts vormde het totale concept. Van ideegeneratie tot trendonderzoek en van concept tot praktisch toepasbaar eindproduct met kans van slagen in de Nederlandse en Belgische horeca. Inmiddels is Stoemp Krokant alom bekend en werken toonaangevende chefs met onze producten. De Stoemp Krokant producten worden verkocht bij o.a. HANOS, ISPC, De Kweker, Vers Select en Horesca. Met name de Belgische chef gebruikt de Stoemp Krokant producten als garnituur bij het gerecht in tegenstelling tot de Nederlandse chefs. Die gebruiken de Stoemp Krokant producten veelal als vegetarische borrelbal geserveerd in een vintage bakje met vetvrij papier en de fantastische Stoemp Saus met zwarte truffel. Men is te spreken over de toepasbaarheid. Het product komt binnen als diepvries product, wordt voor gebruik even ontdooit en word vervolgens als begeleiding van een biertje of een goede wijn aan de bar of tijdens een partij geserveerd. Met name de paarse truffelaardappel gooit hoge ogen.

Check ook zeker even deze link naar FOOD INSPIRATION MAGAZINE waar Stoemp Krokant aandacht kreeg

Ontdek dit leuke, Belgische productiebedrijf!

Facebook

Website

LinkedIn

Instagram

 • Altoni Kelderman
 • 2017/2018/2019
Ontdek meer!