• stoepgroente verrijk je wijk
  • pit-foodconcepts - stoepgroente
  • stoepgroente verrijk je wijk
  • pit-foodconcepts - stoepgroente verrijk je wijk
  • pit-foodconcepts - stoepgroente verrijk je wijk
  • stoepgroente verrijk je wijk
  • pit-foodconcepts - stoepgroente verrijk je wijk
  • stoepgroente verrijk je wijk

Stoepgroente.

Even voorstellen

Het team van Pit-Foodconcepts is voortdurend in beweging, zo werken we in onze creatieve werkplaats aan projecten die we voor derden doen en hebben we daarnaast nog voldoende ambitie om eigen ontwikkelingen naar een hoger niveau te tillen. Simpelweg vanwege het feit dat deze innovatieve ideeën te kansrijk zijn om zomaar op een stoffige plank te plaatsen. Wij houden van proactief handelen en denken dan ook graag alvast een aantal stappen vooruit.

Stoepgroente – Verrijk je wijk is één van die eigen ontwikkelingen die anders op diezelfde stoffige plank zou eindigen. Zonde ! Dat doen wij dus even helemaal anders. Proactief handelen heeft vele voordelen, zo kijken wij naar opkomende trends en gaan daar zelf alvast mee aan de slag. Op die manier blijven we ons team uitdagen en blijven we daarbij de grens op zoeken om onszelf te ontwikkelen.

Website

https://www.facebook.com/Stoepgroente.Verrijk.je.wijk/

Type project

Onze samenleving veranderd. We doen steeds vaker ons eigen ding en leven in onze eigen bubbel. We leven in het tijdperk van het individualisme waar persoonlijke voorkeur leidend is. Probleemwijken zijn in opkomst en buurten raken steeds meer afgezonderd van de kern. Als resultaat een verbrokkelde samenleving, onderverdeeld in hokjes. Volgens Pit-Foodconcepts de hoogstnodige tijd om mensen opnieuw met elkaar te verbinden en de kick van het samen doen opnieuw leven in te blazen. Verbindende factor? FOOD!

Bijdrage Pit-Foodconcepts

Nederland kent verschillende probleemwijken en gemeenschappen waar het straatbeeld er verslonst uitziet, waar mensen langs elkaar af leven en waar de saamhorigheid van de gemeenschap ver te zoeken is. Gebroken tegels, gaten in het voetpad zijn daarbij geen uitzondering.

Pit-Foodconcepts zocht naar een gemeenschappelijke noemer in dit verhaal en vond deze. Food brengt mensen samen. Een prachtige tool om een gemeenschap hechter te laten zijn en dichter bij elkaar te brengen. We ontwikkelde een special stoeptegel met opstaande rand en voldoende ruimte voor een flinke lading potgrond. De Nederlandse wetgeving staat toe een eigen stadstuintje bij de voordeur van de woning te gebruiken. De Stoepgroente tegel was born!

Oude, gebroken tegels werden verwijderd en de Stoepgroente tegel, welke dezelfde contouren als de doorsnee straatsteen bezit, werd geplaatst. We ontwikkelde een speciale Stoepgroente kist met daarin alle benodigdheden om het Stoepgroente concept te doen slagen. De kist bevat 4 Stoepgroente tegels, tuingereedschap, potgrond, groente en kruidenzaden, recepturen en tips & tricks voor het verbouwen van je eigen groente.

Ieder huishouden ontvangt van de gemeente een Stoepgroente set. Vervolgens kan men de groente en kruiden in hun eigen Stoepgroente tegel voor de deur verbouwen. Maandelijks vinden er workshops plaats in het buurthuis waar tips & tricks worden uitgewisseld over hoe de groente en kruiden gebruikt kunnen worden met als doel de gemeenschap te pimpen, samen te brengen, ondersteund te laten voelen en bovendien met elkaar in gesprek te laten gaan.

Rol

# Conceptontwikkeling

# Product- en receptuur ontwikkeling

# Design Stoepgroente tegel

# Conceptbeschrijving en storytelling

# Ontwikkeling Stoepgroente set voor gemeente