• pit-foodconcepts - wine in a box - the cube
  • pit-foodconcepts - wine in a box - the cube

The cube.

Even voorstellen

Het team van Pit-Foodconcepts is voortdurend in beweging, zo werken we in onze creatieve werkplaats aan projecten die we voor derden doen en hebben we daarnaast nog voldoende ambitie om eigen ontwikkelingen naar een hoger niveau te tillen. Simpelweg vanwege het feit dat deze innovatieve ideeën te kansrijk zijn om zomaar op een stoffige plank te plaatsen. Wij houden van proactief handelen en denken dan ook graag alvast een aantal stappen vooruit.

The Cube – Wine in a box is één van die eigen ontwikkelingen die anders op diezelfde stoffige plank zou eindigen. Zonde ! Dat doen wij dus even helemaal anders. Proactief handelen heeft vele voordelen, zo kijken wij naar opkomende trends en gaan daar zelf alvast mee aan de slag. Op die manier blijven we ons team uitdagen en blijven we daarbij de grens op zoeken om onszelf te ontwikkelen.

Type project

Het aanbod van wijnen is dusdanig groot dat vele consumenten de bomen door het bos niet meer zien. Er is zo veel keuze dat de gemiddelde wijndrinker geen idee meer heeft van prijs en kwaliteitverhouding. Ofwel, de keuze is reuze! Het type verpakking staat symbool voor prijs of kwaliteit, aldus de consument. Zo moet die wijn met een etiket van gouden krulletters  en een portret van een authentiek Italiaans boertje aan de voorzijde toch van hoge klasse zijn? En is die wijn in kartonnen doos met tapkraan van zeer lage klasse? Toch?

Bijdrage Pit-Foodconcepts

We stelde ons als de mannen van PIT het doel het begrip wine-in-a-box opnieuw in het zonnetje te zetten en het image te verbeteren. We gaven het beestje een nieuwe naam. The Cube was born. Het suffe, stoffige en bovendien goedkope imago van de wijnen, verpakt in dozen met tapkranen, moest verdwijnen en moest plaats maken voor een hipper en trendy concept. Het concept telt inmiddels drie verschillende Cubes namelijk Cube Rosé, Cube White en Cube Red. Elegant, smaakvol, high end en bovendien trendy. Enjoy!

Rol

# Conceptontwikkeling

# Prototype verpakking

# Conceptbeschrijving en storytelling

# Restyling imago wine-in-a-box