sorry-guys

ROYAL zon fruit & vegetables.

 

IDEEGENERATIE, TRENDWATCHING,

CONCEPTONTWIKKELING & ONDERSTEUNING

KORTE KETEN TRAJECTEN MET TELERS

 

De vraag

Kun je ons helpen bij het in kaart brengen van trends op het gebied van verse producten in Retail, wil je korte keten trajecten met onze tuinders opstarten om tot gezamenlijke ideeën te komen en kun je ons helpen om Millennial gerichte vers concepten te ontwikkelen voor Retail? ZEKER WETEN!

Wat meer achtergrond 

PIT Foodconcepts heeft de eer om voor steeds grotere en sterkere merken te mogen werken. Van de grootste Retailers in ons land tot telersverenigingen met internationale allure. Zo mochten we onlangs starten met een aantal innovatieve ontwikkelingen voor ROYAL ZON Fruit & Vegetables.

Al ruim 100 jaar is ZON op onderscheidende wijze actief in de internationale wereld van groenten en fruit.  De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland, zoals ZON voluit heet, is opgericht in 1915 en ontving bij het 100-jarig bestaan in 2015 het predicaat Koninklijk. Onder de naam ZON fruit & vegetables verkopen ze groenten en fruit, dát is in essentie wat ZON doet. Met daarbij een teler- en klantgericht scala aan ondersteunende activiteiten zoals marketing, logistiek, verpakken en kwaliteitszorg. Het telerplatform VanEigenBodem.nl is de rode draad in de marketing- en promotieactiviteiten van ZON. De meeste producten verkoopt ZON zowel via de eigen veilingklok als via bemiddeling en accountverkoop. De wensen van telers en klanten zijn daarbij uiteraard het uitgangspunt. Telers, klanten én medewerkers voelen zich Thuis bij ZON! ZON is gevestigd in Venlo en had in 2018 een omzet van € 265 miljoen. ZON heeft ongeveer 95 medewerkers en vertegenwoordigt circa 175 leden.

De activiteiten van ZON concentreren zich hoofdzakelijk op de regio Fresh Park Venlo, de spil in het web van de Europese foodlogistiek. Ruim 100 bedrijven in fresh & food zorgen er op dit terrein samen voor dat dagelijks miljoenen Europeanen de lekkerste groente en fruit op hun bord kunnen scheppen. De telers onder de vlag van ZON Fruit & Vegetables telen gevarieerde grondstoffen zoals roodlof, courgettes, oranje paprika, cherry tomaten, knolselderij of asperges. 

De groenten van vaneigenbodem.nl zijn heerlijk en gezond als deze puur worden bereid. Om meer variatie en inspiratie te geven, kunnen diverse producten handig zijn voor consumenten en daarvoor werkt ZON graag samen met sterke partners. Naast samenwerkingen met Pit-Foodconcepts voor conceptontwikkeling, Studio Philippi voor heerlijke recepten, gaan de Hippe Vegetariër en het programma Nederland Proeft voor ZON op pad naar de telers van eigen bodem om het verhaal achter het product te ontdekken. Lees hieronder meer over de verschillende partners van vaneigenbodem.nl.

Bekijk dit geweldig mooie filmpje eens om meer gevoel te krijgen bij deze sterke en innovatieve speler in de wereld van verse voeding: filmpje ZON Fruit & Vegetables

1. Millennial gedreven asperge concepten

PIT Foodconcepts helpt ZON Fruit & Vegetables op het gebied van conceptontwikkeling. Door nieuwe vers concepten te ontwikkelen, die toepasbaar zijn bij de grote Retailers van ons land, kan ZON Fruit & Vegetables meerwaarde creëren binnen het vers landschap. Zo werken we momenteel aan een drietal innovatieve concepten waarbij het gemakkelijk bereiden van verse asperges centraal staat. De Millennial doelgroep wil graag snelheid, kwaliteit en gemak. Daar proberen we slim op in te spelen. PIT Foodconcepts helpt ZON om ideeën door te vertalen naar concrete en toepasbare concepten die volledig strategisch en creatief worden uitgewerkt waardoor ze direct aan Retail kunnen worden voorgesteld alvorens we investeren in de directe realisatie daarvan. Zo ontwikkelen we slim, gericht en zonder grote risico’s. Zo kan een concept werken als breekijzer. HET CONCEPT ASPERGEGEMAK, SOUS VIDE ASPERGES en STOOMASPERGES zijn concepten waar PIT aan bij heeft gedragen.

2. Korte ketenprojecten Paprika & Asperge

PIT Foodconcepts is de motor achter een aantal innovatie trajecten binnen ZON Fruit & Vegetables. Hoe creëren we meerwaarde wanneer het uitgangspunt, verse en onbewerkte groente, is. Dat is de taak van PIT Foodconcepts. We starten met een aantal creatieve Design Thinking sessies waarbij we zoveel mogelijk expertises uit de keten aanhaken. Van telers tot marketingmanagers en van sales tot trendwatchers. PIT Foodconcepts neemt deze club mee from start to finsih. Want innoveren doe je samen. Van doelgroep tot trendlink en van unieke selling point tot concrete ideeën. Samen komen we tot nieuwe plannen voor Retail waarna PIT de ideeën next level tilt naar totaalconcepten. Geweldig toffe ervaring. We hopen nog lang strategische partner van ZON Fruit & Vegetables te mogen zijn want dit is waar we het allemaal voor doen!

3. Trendwatching, ideegeneratie & strategie

Samen met de telers, de coöperaties en het team van ZON vormen we het hele jaar door nieuwe product kansen voor Retail. Dit doen we door trends uit de markt naar waarde te schatten en in kaart te brengen cros-sectoraal. Vervolgens koppelen we deze signalen en voorbeelden uit de markt aan de groeiende behoefte van een bepaalde doelgroep. Vervolgens kunnen we gericht conceptrichtingen uitwerken die voorgesteld kunnen worden bij de Retailers.

4. Ontwikkeling concept en merkidentiteit nieuwe tomatenrassen

Momenteel werken we aan een aantal nieuwe ontwikkelingen samen met Royal Zon en geselecteerde telers. Een aantal nieuwe tomatenrassen, uniek in Nederland, zullen binnenkort hun weg richting de Nederlandse Retailers vinden met hulp van PIT Foodconcepts. We gaan een nieuw ras branden, emotioneel laden en door ontwikkelen met partners in de keten.

Type projecten

PIT Foodconcepts is de vaste partner voor ZON Fruit & Vegetables voor conceptontwikkeling.

1. Paprika Millennial gemaksproducten voor Retail

2. Asperge Millennial gemaksproducten voor Retail

3. Introductie nieuwe tomatenrassen binnen Retail

Ontdek deze eigenzinnige en vooruitstrevende vers club!

Facebook

Pinterest

Instagram

Website ZON

Website Van Eigen Bodem

  • Royal ZON Fruit & Vegetables & Van eigen bodem
  • 2109/2020/2021
Ontdek meer!